INTERIOR

Golfbaan Rozenstein

Wassenaarse Golfclub Rozenstein

Golfclub Rozenstein in Wassenaar heeft een volledige transformatie ondergaan, waarbij het clubhuis is vernieuwd tot een eigentijdse ontmoetingsplek. Het interieur combineert functionaliteit met een verfijnde esthetiek, ontworpen om zowel golfers als bezoekers van het restaurant een uitnodigende en comfortabele omgeving te bieden. Te midden van het groene landschap en de uitdagende fairways, creëert het ontwerp een samenhang tussen de verschillende ruimtes, waarbij de al gekozen vloerbedekking het uitgangspunt vormde voor de rest van de inrichting. Elke ruimte heeft zijn eigen sfeer gekregen, zonder afbreuk te doen aan de harmonie van het geheel.

Golf is a game of respect and sportmanship, we have to respect its traditions and its rules.
Jack Nicklaus

Before

CHALLENGE

De uitdaging lag in het ontwerpen van een ruimte die voldoet aan de wensen van een breed publiek, variërend van golfclubleden tot bezoekers van het restaurant. Het clubhuis moest flexibel genoeg zijn om zowel informele bijeenkomsten als formele diners te faciliteren, terwijl het een gevoel van intimiteit en comfort behoudt. Het was essentieel om de juiste balans te vinden tussen een sfeervolle, knusse ambiance in het restaurantgedeelte en een lichte, open uitstraling richting het terras. Daarbij moest de ruimte praktisch blijven, met een indeling die verschillende soorten gebruik ondersteunt.

SOLUTION

Voor dit project hebben we gekozen voor een gedurfd maar elegant kleurenpalet. Het restaurant- en bargedeelte is uitgevoerd in een warme jeansblauwe tint, die zorgt voor een intieme sfeer. In contrast daarmee is het lichte gedeelte nabij het terras open en luchtig, met een serre-achtige uitstraling. Duurzaamheid speelde een centrale rol, met het hergebruik van bestaande meubels die opnieuw gestoffeerd zijn. De ruimte-indeling is geoptimaliseerd met verschillende zitmogelijkheden, waaronder een opvallende grote tafel die zodanig is gepositioneerd dat deze zowel voor informele lunches als formele diners geschikt is.

IMPACT

Het vernieuwde clubhuis biedt nu een flexibele ruimte die zowel golfers als restaurantgasten verwelkomt en comfort biedt. De variatie in zitopstellingen, van loungeplekken tot hoge tafels, maakt de ruimte geschikt voor elk moment van de dag. De zorgvuldig geplande verlichting zorgt voor een naadloze overgang van dag naar avond, waarbij de sfeer zich aanpast aan het gebruik van de ruimte. Elk detail is met zorg overwogen, van de vloerbedekking tot de plaatsing van het meubilair, wat resulteert in een clubhuis dat luxe, comfort en functionaliteit op een natuurlijke manier combineert.

More projects