INTERIOR • ARCHITECTURELANDSCAPE

Villa aan de Rijn

Villa aan de Rijn

Aan de oevers van de Rijn in Oegstgeest hebben wij een bescheiden woning getransformeerd tot een modern familiehuis met een verfijnde uitstraling. De renovatie omvatte zowel architectonische uitbreidingen als een volledig nieuwe inrichting, waaronder een royale leefkeuken, een vernieuwde erker en een luxe hoofdslaapkamer met inloopbadkamer op de begane grond. Door deze veranderingen te combineren met een op maat ontworpen tuin en een eigentijds bijgebouw, is er een perfect samenspel ontstaan tussen de binnen- en buitenruimtes. Het geheel weerspiegelt een harmonie van comfort, esthetiek en functioneel design.

A house is made of bricks and beams. A home is made of hopes and dreams.
Maya Angelou

Before

CHALLENGE

Bij deze verbouwing zijn wij creatief omgegaan met de beschikbare ruimte om het oorspronkelijke karakter te behouden en tegelijkertijd een moderne uitstraling te creëren. Het optrekken van de zijgevels en het vernieuwen van het dak hebben het huis een frisse, eigentijdse look gegeven. Het herstructureren van de indeling, waaronder het verplaatsen van de trap en het creëren van een vide, heeft de ruimtelijkheid versterkt. Grote raampartijen zorgen voor overvloedig daglicht en bieden een prachtig uitzicht over de Rijn, waardoor het gevoel van openheid wordt vergroot.

SOLUTION

De keuzes voor dit project waren gericht op het realiseren van een luxe, maar toch toegankelijke leefomgeving die past bij de levensstijl van de bewoners. Materialen zoals een gietvloer, eikenhout, staal en hoogwaardig stucwerk dragen bij aan de tijdloze uitstraling van het interieur. De nieuwe leefkeuken vormt het hart van het huis, waar een op maat gemaakte keuken met een zithoek zorgt voor zowel een praktische indeling als esthetisch genot. De tuin, waar de veranda met openhaard, een heerlijke plek is geworden met ruime zitplekken. Dit zorgt voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten, waardoor het hele jaar door van de buitenlucht genoten kan worden.

IMPACT

Het vernieuwde huis ademt luxe en rust en biedt de bewoners een plek om zich echt thuis te voelen. De zorgvuldig doordachte indeling creëert een logische samenhang en biedt ruimte voor zowel samenzijn als privacy. De nieuwe ruimtelijkheid en lichtinval versterken de connectie met de tuin, terwijl de hoogwaardige afwerking een gevoel van verfijning toevoegt. Het huis is getransformeerd tot een oase van comfort en warmte, waar wonen een unieke beleving is geworden.

More projects