INTERIOR • ARCHITECTURELANDSCAPE

DECOS HQ

DECOS HQ

In Noordwijk is het nieuwe hoofdkantoor van Decos ontworpen als een inspirerende en innovatieve werkomgeving voor softwareontwikkeling. Dit iconische gebouw, dat doet denken aan een neergestorte meteoriet en beïnvloed is door ‘Star Wars’, straalt dynamiek uit met zijn schuine wanden en ijsblauwe gevel. Binnen zorgen open vides, glazen balustrades en een hoogglanzende witte gietvloer voor een lichte en ruimtelijke atmosfeer. De inrichting sluit naadloos aan op de Decos-cultuur, met open werkplekken, unieke vergaderruimtes en het Star ‘bugs’ café, wat de perfecte balans biedt tussen productiviteit en ontspanning.

Space is the breath of art.
Frank Lloyd Wright

CHALLENGE

De uitdagende vorm van het gebouw vroeg om een interieurontwerp dat de opvallende architectuur zou versterken zonder te overheersen. Hiervoor creëerden we een centrale kern die alle verdiepingen visueel en functioneel met elkaar verbindt. Door slim gebruik van open en besloten ruimtes en een uitgebalanceerd kleurenschema, is een veelzijdige omgeving ontstaan die uitnodigt tot interactie én concentratie. De transparantie van het gebouw bleef essentieel, met glazen balustrades en scheidingswanden tot vijf meter hoog, die tegelijkertijd voor een ruimtelijk gevoel en akoestische rust zorgen.

SOLUTION

Het interieur is vormgegeven met duurzame, hoogwaardige materialen die de moderne uitstraling van het gebouw accentueren. De donkere kern contrasteert krachtig met de lichtere werkruimtes, waardoor een dynamisch en evenwichtig interieur ontstaat. Geluidswerend glas in de vergaderruimtes waarborgt een stille omgeving, terwijl de openheid behouden blijft. Door een zorgvuldig lichtontwerp, met subtiele overgangen tussen licht en schaduw, wordt de architectuur benadrukt. Het meubilair, een combinatie van hergebruikte designstukken en nieuwe ontwerpen, vult de ruimtes aan met speelse accenten en voegt warmte en persoonlijkheid toe.

IMPACT

Het nieuwe kantoor van Decos belichaamt moeiteloos de visie van oprichter Paul Veger: een open, transparante werkomgeving die creativiteit stimuleert. De verdiepingen worden verbonden door zwevende trappen, wat het gevoel van lichtheid en beweging in het gebouw versterkt. De mix van open werkruimtes en besloten plekken biedt medewerkers de vrijheid om te kiezen tussen samenwerken en geconcentreerd werken. Het gebouw trekt niet alleen nieuwe medewerkers aan, maar dient ook als een krachtig marketinginstrument en is meerdere keren gebruikt als filmlocatie. Deze ruimte weerspiegelt perfect de Decos-cultuur en biedt een werkomgeving waar creativiteit en functionaliteit hand in hand gaan.

More projects