INTERIOR

Act 3D Lumion

Act 3D Lumion

Dit kantoor in Sassenheim heeft een complete transformatie ondergaan, waarbij de focus lag op het creëren van een dynamische werkplek die zowel medewerkers als bezoekers verrast. Het ontwerp combineert creatieve architectonische oplossingen met innovatieve en natuurlijke elementen die de identiteit van Act 3D, de makers van Lumion, weerspiegelt. Bij binnenkomst in de hal, die vrij laag is, zorgt een spiegelplafond met houten staanders ervoor dat de ruimte optisch twee keer zo groot lijkt. Deze creatieve benadering zet de toon voor de rest van het gebouw, waar ontwerp en functionaliteit samenkomen.

The way your workspace looks and feels affects your work and your happiness.
Howard Schultz

Before

CHALLENGE

Hoe transformeer je een verouderd pand in een moderne en inspirerende werkruimte voor een softwarebedrijf dat architecten helpt fotorealistische 3D-beelden te creëren? Ons doel was om de mogelijkheden van de software tastbaar te maken in het interieur. We creëerden een levendige omgeving door echte bomen te plaatsen in het atrium en een groene, levende wand toe te voegen die het atrium verbindt met de kantoren op de eerste verdieping. Zo weerspiegelt het interieur niet alleen de innovatieve technologie van het bedrijf, maar stimuleert het ook creativiteit en samenwerking.

SOLUTION

Het resultaat is een werkomgeving die innovatie en inspiratie ademt. Door de naadloze integratie van natuurlijke en architectonische elementen wordt niet alleen de creativiteit van de medewerkers gestimuleerd, maar ook een gevoel van verbondenheid en dynamiek gecreëerd. De groene wand en bomen zorgen voor een rustgevende balans tussen technologie en natuur, terwijl het spiegelplafond en de verlichte panelen de ruimte optisch vergroten en een futuristisch gevoel geven. Het kantoor fungeert nu als een levendig visitekaartje voor Act 3D, waarbij de essentie van hun software wordt weerspiegeld in elke hoek van de werkruimte.

IMPACT

De transformatie van het kantoor heeft niet alleen geleid tot een inspirerende en moderne werkplek, maar ook tot een ruimte die perfect aansluit bij de innovatieve identiteit van Lumion. De groene elementen en het spiegelplafond zorgen voor een unieke balans tussen natuur en technologie, waardoor medewerkers zich in een bijna levende rendering wanen. De aanpassingen in de entree, inclusief de buitenzijde, geven bezoekers direct een ‘wow’-gevoel, terwijl de openheid van het atrium en de creatieve details door het hele gebouw heen een gevoel van ruimte en verbondenheid creëren. Dit vernieuwde kantoor inspireert en stimuleert samenwerking en groei.

More projects

Landgoed Rust en Vreugd Wassenaar | Restauratie monument Bouwkundig + Interieur ontwerp + uitvoering