INTERIOR

Villa rust en vreugd

Villa rust en vreugd

Voor deze monumentale villa hebben we een volledige transformatie gerealiseerd, waarbij het authentieke karakter en de ziel van het huis zorgvuldig zijn behouden. Tijdens de eerste inspectie viel direct op dat de bestaande indeling, met een gesloten keuken en donkere gang, niet meer aansloot op de moderne woonwensen. We hebben gekozen voor een lichte, open keuken, gepositioneerd op de zonnigste plek van het huis en verbonden met de woonkamer en het terras. Dit heeft geleid tot een tijdloze, open leefruimte die perfect inspeelt op de behoeften van een hedendaags gezin. Deze aanpak leverde ons een nominatie op voor de restauratieprijs.

The best rooms have something to say about the people who live in them.
David Hicks

Before

CHALLENGE

Het renoveren van een monumentaal pand brengt altijd bijzondere uitdagingen met zich mee, vooral in relatie tot de historische waarde. Door slim gebruik te maken van de bestaande structuur en het creëren van nieuwe openingen, hebben we licht en ruimtelijkheid in het ontwerp gebracht zonder afbreuk te doen aan het erfgoed. De monumentencommissie stemde in met onze voorstellen, zoals het doorbreken van muren en het toevoegen van zichtlijnen naar de tuin, wat resulteerde in een lichte gang met een prachtig uitzicht. Het behoud van originele elementen, zoals gedeeltelijk zichtbare muren, zorgde voor een harmonieuze balans tussen oud en nieuw.

SOLUTION

Bij dit project hebben we gekozen voor materialen die de klassieke charme van het huis benadrukken, zoals warme eikenhouten vloeren en subtiele stucwanden. Alle vaste elementen, van kasten tot keukenblokken, zijn op maat ontworpen, zodat ze naadloos integreren in de authentieke sfeer. We hebben de kelder dieper uitgegraven om ruimte te creëren voor een wijnkelder en sauna, terwijl de bovenliggende verdiepingen zijn heringedeeld met ruime slaapkamers, elk met een eigen badkamer. De master bedroom beschikt over een entree met werkruimte, inloopkasten en een luxe badkamer met een fenomenaal uitzicht op de tuin.

IMPACT

Het vernieuwde interieur biedt een gevoel van rust, warmte en luxe. De open, lichte ruimtes nodigen uit tot samenkomen, of het nu voor een intiem familieontbijt is of een feestelijk diner met gasten. Het ontwerp biedt flexibiliteit voor verschillende activiteiten, zoals huisconcerten of grote kerstdiners, zonder de intieme sfeer te verliezen. Dit is niet alleen een functionele woning, maar ook een plek waar het gezinsleven centraal staat en waar elke hoek inspireert en ontspanning brengt.

More projects